Podcast

EPISOD #8 – Jon Ekstrand, Hans Lundgren & Joakim Tillman

I den åttonde episoden av podcasten Musik i Film passar vi på att återkoppla till en panel som hölls i september 2017 med Jon Ekstrand, Hans Lundgren & Joakim Tillman där de tillsammans diskutera filmmusik; samarbetet med regissören, orkesterns roll och framtida trender m.m.

Podcasten Musik i film är producerad av Simon Kölle – www.simonkolle.com (med hjälp av Joel Forssell). Vinjetten och de olika musiksnuttarna i podcasten är från Interludium I (även kallad Kattis Strof) som är skriven av Simon Kölle (orkestrerad av F. Högberg) och framförd live på Skansen av Sveriges Radios Symfoniorkester. För mer information om bransch och intresseorganisationen Musik i Film se www.musikifilm.se som också finns på Facebook och på flera andra sociala plattformar.

EPISOD #7 – EMELIE ALM
I det sjunde episoden av podcasten Musik i Film möter vi Film & Teaterkompositörern Emelie Alm.

Emelie Alm är en up and coming kompositör som är utbildad på bland annat musikhögskolan i Göteborg där hon också undervisar.
Varje projekt är unikt för Emelie och med nyfikenhet och flexibilitet tar hon sig ständigt an nya utmaningar. Något som utmärker Emelie väldigt mycket är att hon lyssnar mycket lite på musik och även ser väldigt lite film, hon lägger all sin tid på att istället skapa musik, undervisa och spela.

Emelie blev nyligen tilldelad pris för “Bästa musik i individuella klassen” i Sveriges kortfilmfestival 2017 för musiken till kortfilmen
“Andas” av Madelene Lindberg. Emelie har skrivit musik för en hel uppsjö teateruppsättningar. I podden berättar Emelie om teater, film och sin lite ovanliga hållning till musik och film.

Podcasten Musik i film är producerad av Simon Kölle – www.simonkolle.com (med hjälp av Joel Forssell). Vinjetten och de olika musiksnuttarna i podcasten är från Interludium I (även kallad Kattis Strof) som är skriven av Simon Kölle (orkestrerad av F. Högberg) och framförd live på Skansen av Sveriges Radios Symfoniorkester. För mer information om bransch och intresseorganisationen Musik i Film se www.musikifilm.se som också finns på Facebook och på flera andra sociala plattformar.
Mer om Emelie hittar ni på emeliealm.com


EPISOD #6 – MIKAEL CARLSSON
I den sjätte episoden av podcasten Musik i Film och den första för 2018 möter vi Mikael Carlsson som är en av Nordens i särklass mest initierade och kunniga personer inom filmmusik. Han driver musikbolaget MovieScore Media och Screamworks Records,
har över 300 releaser bakom sig, en grammy nominering och en hel radda med nomineringar till “Soundtrack Label of the year”.

Bland annat har han gett ut musiken till Låt den rätte komma in, Merlin, Pandorum, Age of Heroes och listan kan göras lång.

Kompositörer som Basil Poledouris, Dario Marianelli, Johan Söderkvist, Patrick Doyle, Angelo Badalamenti och Jeff Beal har alla gemensamt att de blivit utgivna av Mikael som också gett ut ett soundtrack komponerat av den världsberömde orkestreraren Matt Dunkley.

Mikael frilansar också inom branschen och är en skicklig kompositör själv där han skriver för bland annat TV och även konsertmusik i regel för kör.

Och som att det inte var nog driver han också Soundtracks Live vilket är ett företag som arrangerar konserter där filmmusik står i fokus.

I podcasten pratar Michael om sin bakgrund, låter oss ta del av flera spännande möten med kompositörer och mycket mer.

Podcasten Musik i film är producerad av Simon Kölle – www.simonkolle.com (med hjälp av Joel Forssell). Vinjetten och de olika musiksnuttarna i podcasten är från Interludium I (även kallad Kattis Strof) som är skriven av Simon Kölle (orkestrerad av F. Högberg) och framförd live på Skansen av Sveriges Radios Symfoniorkester. För mer information om bransch och intresseorganisationen Musik i Film se www.musikifilm.se som också finns på Facebook och på flera andra sociala plattformar. Mer om Mikael på

http://moviescoremedia.com/   www.mikaelcarlsson.com  http://moviescoremedia.com/ 

http://soundtrackslive.com/

EPISOD #5 – ISABELLE ENGMAN

I den femte episoden av podcasten Musik i Film möter vi Film och spelkompositören Isabelle Engman i Los Angeles.

Bland annat har Isabelle gjort musiken till spelet Zombies till långfilmer som Sanctuary, The other place och One under the sky. Hon har gjort musik till TV-serien Rounds, orkestrerat musik till filmer som Deliver us from Evil, The Monkey King 2 för att nämna några.

Isabelle är aktuell med musik till A Fairy’s Game, skräckisen Murder in the woods och stor kinesisk-amerikansk animerad film som heter Cinderella.

I podcasten pratar Isabelle om karriären i LA, om skolorna hon gått, om bakgrunden, delar med sig av tips, berättar om ups and downs och mycket mer.

Podcasten Musik i film är producerad av Simon Kölle – www.simonkolle.com (med hjälp av Joel Forssell). Vinjetten och de olika musiksnuttarna i podcasten är från Interludium I (även kallad Kattis Strof) som är skriven av Simon Kölle (orkestrerad av F. Högberg) och framförd live på Skansen av Sveriges Radios Symfoniorkester. För mer information om bransch och intresseorganisationen Musik i Film se www.musikifilm.se som också finns på Facebook och på flera andra sociala plattformar. Mer om Isabelle hittas på www.isabellengman.com/

EPISOD #4 – ERIK BOLIN

I den fjärde episoden av podcasten Musik i Film möter vi Skådespelaren Erik Bolin. Erik är en erfaren skådespelare som är utbildad på Stockholms Estetiska Gymnasium (STEG), var en drivande kraft inom Teater 418 samt gick ut Teaterhögskolan i Malmö 2004.

Han har medverkat i nio TV-serier, långfilmer och en mängd andra projekt. Han är, när episoden släpps, aktuell som skådespelare i serien Alex. I Ryssland är Erik känd för en roll i en TV-serie som blev en massiv succé. I podden pratar Erik om sin bakgrund, hur allting började som skådespelare, om sin resa genom karriären och givetvis om musikens betydelse.

Podcasten Musik i film är producerad av Simon Kölle – www.simonkolle.com (med hjälp av Joel Forssell). Vinjetten och de olika musiksnuttarna i podcasten är från Interludium I (även kallad Kattis Strof) som är skriven av Simon Kölle (orkestrerad av F. Högberg) och framförd live på Skansen av Sveriges Radios Symfoniorkester. För mer information om bransch och intresseorganisationen Musik i Film se www.musikifilm.se som också finns på Facebook och på flera andra sociala plattformar. Mer om Erik hittas på www.erikbolin.com

EPISOD #3 – JOEL FORSSELL

I den tredje episoden av säsong 1 av podcasten Musik i Film möter vi Kompositören och Manusförfattaren Joel Forssell. Joel är en ung, lovande och ttbildad på Gotlands tonsättarskola. Han har bland annat gjort musik till ett prisbelönt dataspel och jobbat i genrer som thriller, fantasy och drama. Som manusförfattare utvecklar Joel två TV-serier, han är en av författarna som skrivit filmen Vitt Skräp och flertalet kortfilmer. I podden pratar Joel bland annat om sin syn på att vara ung i branschen, ups and downs, sina olika “hattar” och mycket mer.

Podcasten Musik i film är producerad av Simon Köllewww.simonkolle.com (med hjälp av Joel Forssell). Vinjetten och de olika musiksnuttarnai podcasten är från Interludium I (även kallad Kattis Strof) som är skriven av Simon Kölle (orkestrerad av F. Högberg) och framförd live på Skansen av Sveriges Radios Symfoniorkester.

För mer information om bransch och intresseorganisationen Musik i Film se www.musikifilm.se som också finns på facebook och på flera andra sociala plattformar.

Mer om Joel hittas på www.joelforssell.com

EPISOD #2 – RICHARD JARNHED

I den andra episoden av säsong 1 av podcasten Musik i Film möter vi regissören och manusförfattaren Richard Jarnhed. Richard är aktuell med regi och manus till Svartsjön säsong 2, har regisserat 6 olika serier, skrivit manus, jobbat på över 400 reklamfilmer och har en gedigen bakgrund inom film&  TV-branschen sedan tidigt 90-tal.
I podcasten pratar Richard bland annat om sin bakgrund, sina första steg in i branschen där Colin Nutley spelade en stor roll, om vad som inspirerar och en massor om musikens betydelse i film men också i hans liv.
Podcasten Musik i film är producerad av Simon Köllewww.simonkolle.com (med hjälp av Joel Forssell). Vinjetten och de olika musiksnuttarna i podcasten är från Interludium I (även kallad Kattis Strof) som är skriven av Simon Kölle (orkestrerad av F. Högberg) och framförd live på Skansen av Sveriges Radios Symfoniorkester. För mer information om bransch och intresseorganisationen Musik i Film se www.musikifilm.se som också finns på facebook och på flera andra sociala plattformar.

Mer om Richard hittas på www.jarnhed.com

Grafisk design av Joel Forssell


EPISOD #1 – JON EKSTRAND
I den första episoden av säsong 1 av podcasten Musik i Film möter vi filmkompositören Jon Ekstrand. Jon är aktuell med musik till filmen Borg/McEnroe, Hollywood-filmen Life, serien Alex och har gjort musik till bland annat Snabba Cash-filmerna, Hamilton: I nationens intresse, Child 44, serien Farang och mycket mer. I podcasten pratar Jon om inspiration, hur han jobbar, om hans ups & downs i Hollywood för att bara nämna en del.

Podcasten Musik i film är producerad av Simon Kölle (med hjälp av Joel Forssell). Vinjetten och de olika musiksnuttarna i podcasten är från Interludium I (även kallad Kattis Strof) som är skriven av Simon Kölle (orkestrerad av F. Högberg) och framförd live på Skansen av Sveriges Radios Symfoniorkester.

För mer information om bransch och intresseorganisationen Musik i Film se www.musikifilm.se som också finns på facebook och på flera andra sociala plattformar.

Grafisk design av Joel Forssell